Novi Fiorino osvaja nagradu „Volant d’or” u Tunisu

Novi Fiorino osvaja nagradu „Volant d’or” u Tunisu

Ceremonija dodjele nagrade prvog izdanja natječaja „Volant d’or” u organizaciji specijaliziranog časopisa „Tunisie Auto” održana je 30. siječnja. Na natječaju se dodjeljuju nagrade najboljim markama osobnih i lakih komercijalnih vozila koji se prodaju u Tunisu temeljem rezultata službenih ocjena performansi i razine zadovoljstva kupaca prikupljenih putem mrežnih anketa na uzorku od otprilike 6000 čitatelja.

 

Prestižnu nagradu za „najprodavanije kompaktno lako komercijalno vozila u Tunisu 2018. godine” dobio je novi Fiorino, redizajnirani model koji je donio inovacije u segment manjih kombi vozila i koji je od svog plasiranja na tržište 2007. godine prodan u gotovo 480.000 primjeraka. Prošle je godine ovo talijansko vozilo zabilježilo porast prodaje od 57 % u Africi i time potvrdilo postojan trend porasta u razdoblju od 2015. do 2018. Posebice valja istaknuti 2018. godinu kada je više od 630 vozila tog modela registrirano u Tunisu i učinilo ga predvodnikom u konkurentnom okruženju.

 

S unutrašnjosti i vanjštinom redizajniranim prije dvije godine, kompaktne dimenzije novog modela Fiorino čine ga savršenim za upotrebu u gradu, spretnim u prometu i jednostavnim za parkiranje. Osim toga, ima veliku zapremninu tovarnog prostora do 2,8 m3 i korisnu nosivost do 660 kilograma. Isto tako, među najboljima je po pitanju performansi, troškova rada, udobnosti i funkcionalnosti. Proizvodni program motora – svi Euro 6 za Eu28 i Euro 4 za Afriku – može zadovoljiti sve potrebe.

 

Ovisno o zemlji prodaje, proizvodni programi vozila Fiat Professional dolaze u dvije konfiguracije (teretni i kombi), tri razine opreme (Base, SX i Adventure) te s tri verzije motora (benzinski, benzin/metan i dizelski). Asortiman motora jednako je širok i dobro izbalansiran s dva turbo dizelska 1.3 MultiJet2 motora snage 80 i 95 ks, 1,4-litrenim benzinskim motorom s prirodnim usisom Fire snage 77 ks i 1,4-litrenim motorom na benzin i metan Natural Power snage 77 ks, verzijom koja je u segmentu malenih kombi vozila dostupna samo za novi Fiorino.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.