Homologacija

Prilikom uvoza/unosa vozila, a prije registracije u RH potrebno je izvršiti pregled vozila na STP uz holomogacijske dokumente kako bi se provjerila sukladnost vozila za važećim propisima. Dokument koji je potreban za provođenje postupka ocjene sukladnosti je originalni COC (Certificate Of Conformity) dokument ili Potvrda proizvođača. Potvrda proizvođača je dokument koju izdaje uvoznik i u kojoj su navedeni tehnički podaci vozila, kao i propisi koje je vozilo zadovoljavalo u trenutku proizvodnje. Naknadne dogradnje vozila i eventualne prekategorizacije se ne upisuju u potvrdu.

Potvrda proizvođača se može izdati za vozila koja su proizvedena za EU tržište, odnosno imaju važeću europsku homologaciju. Vozila sa koja se uvoze iz ostalih regija (SAD, Rusija, Bliski istok…) prolaze alternativni postupak koji je opisan na web stranicama Hrvatskog Autokluba.

Osim Potvrde proizvođača možemo izdati i Potvrdu o dopuštenim dimenzijama guma koje se mogu ugraditi na Vaše vozilo, no prije no je što zatražite provjerite koje su gume homologirane za vaše vozilo putem našeg email-a: homologacija@autocommerce.hr

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.