Novi ducato

INFORMACIJE I ZABAVA

UCONNECT 10" RADIO

UConnect 10’’ radio sustav je novi top sustav informacija i zabave s 10“ zaslonom u boji, na osnovi tehnologije Android operativnog sustava. Navigacija je dostupna bežično preko CarPlay / Android Auto sučelja i TOM TOM 3D karata. Za laku interakciju, tu je sustav prepoznavanja glasa prirodnog izgovora za odabrane jezike. Uključuje DB prijemnik, kontrole na upravljaču i upravljanje klima uređajem.

UCONNECT 7" RADIO

UConnect 7’ radio je novi srednje informacijsko-zabavni sustav sa 7“ zaslonom u boji, na osnovi tehnologije Android operativnog sustava.
Sustav nudi sučelje pametnog telefona, kako bi uporaba dostupnih značajki tijekom vožnje bila lakša.
Navigacija je dostupna preko Car Play / Android bežičnih sučelja. Uključuje DB prijemnik i kontrole na upravljaču.

UCONNECT 5" RADIO

Uconnect 5″ radio je novi osnovni informacijsko-zabavni sustav s 5“ središnjim zaslonom u boji uključujući ključne značajke kao što su Bluetooth audio strujanje, hands-free upravljanje, napredni glasovni asistent za mobilnu interakciju (Siri i Google Assistant) i unaprjeđeno korisničko iskustvo zahvaljujući vizualnoj interakciji sa slikama albuma, logotipima radio stanica, slikama kontakata iz telefonskog imenika i prikazu stražnje kamere.

BEŽIČNA VEZA

Novi informacijski-zabavni sustav podiže prikaz informacija, udobnost i zabavu na sljedeću razinu. Novi HD potpuno-povezani radio sustavi bežično se povezuju s Apple CarPlay/Android Auto sučeljima.

APPLE CAR PLAY

CarPlay sučelje je pametniji, sigurniji način uporabe vašeg iPhone uređaja u vozilu tijekom vožnje. Sve stvari koje želite raditi s vašim iPhone uređajem tijekom vožnje prikazuje na ugrađenom zaslonu u automobilu. Možete dobiti navigacijske upute, provoditi pozive, slati i primati poruke te slušati glazbu, sve na način koji vam omogućuje da ostanete fokusirani na promet.
CarPlay uključuje Siri glasovnu kontrolu i specifično je izvedena za situacije u vožnji. CarPlay također radi s kontrolama u vašem automobilu – prekidačima, tipkama, dodirnom površinom ili dodirnim zaslonom. Same aplikacije su redizajnirane za ovo vozilo, tako da ih možete koristiti dok vaš pogled i ruke ostaju tamo gdje moraju biti.

ANDROID AUTO

Uz Android Auto™ sučelje, sve vaše aplikacije bit će prikazane na zaslonu, što omogućuje lak i siguran pristup hands-free glasovnoj kontroli, Google Maps i Google Play Music aplikacijama preko dodirnog zaslona ili kontrola na upravljaču. Zahvaljujući ovoj značajki, vozači mogu ostati fokusirani na cestu uz laku navigaciju i glasovne kontrole.
Google, Google Play i Android Auto su zaštićeni trgovački nazivi kompanije Google LLC.

DIGITALNI KOKPIT

Od karata do pomoći u vožnji, radnih podataka i čak glazbe, sve informacije koje trebate sada su dostupne na potpuno digitalnom kokpitu.
Napredna tehnologija i moderan stil najnovijih trendova iz osobnih vozila dolazi u novi Ducato, bez promjena u njegovom prema funkcionalnosti orijentiranom dizajnu.

3,5” TFT KOKPIT

Nova standardna ponuda uključuje dva šira i jasnija instrumenta za brzinu i broj okretaja motora, nove digitalne mjerače s 9 LED lampica za gorivo i temperaturu rashladne tekućine, te središnji 3,5″ digitalni TFT crnobijeli zaslon za prikaz raznih postavki i informacija vozila.

Povezane usluge

MY ASSISTANT

Izvedena da vam ponudi 24/7 pomoć sa značajkama kao što su SOS poziv, pomoć na cesti i korisnička podrška.

MY REMOTE

Izvedena za daljinsko upravljanje, ujedno omogućuje kontrolu značajki kao što su daljinske operacije, upozorenja u vožnji i traženje vozila.

MY CAR

Izvedena za nadzor i brigu o zdravlju vašeg novog Ducata, zahvaljujući funkciji informacija o vozilu i upozorenja na zdravlje vozila.

MY NAVIGATION

Izvedena kako bi pronašli pit na najpametniji mogući način, zahvaljujući uslugama navigacije uživo, kao što su pošalji&kreni, traženje točaka interesa i navigacije nakon dolaska, online nadogradnje karata i puno više.

MY FLEET MANAGER

Upravljajte vašim Ducato voznim parkom uz maksimalnu učinkovitost i sigurnost: održavanje, misije, rute, izvještavanje i kokpit u stvarnom vremenu, za nadzor vašeg voznog parka uz mogućnost integracije s vašim već postojećim telematskim rješenjima za vozni park.

MY ALERT

Izvedena za zaštitu vašeg Ducata, s alarmom u slušaju krađe i uslugama pomoći nakon krađe vozila.

MY WI-FI

Pretražujte Internet i istovremeno povežite više uređaja s vašim novim Ducatom uz pristup Amazon Alexa glasovnoj usluzi.

INTEGRACIJA SUSTAVA KLIJENTA

Slanje podataka voznog parka trećim stranama. Povezivanje modela Ducato je otvoreno i kompatibilno s rješenjima trećih strana. Podaci telematike voznog parka mogu pružiti ključne informacije o voznom parku poslovnim klijentima i njihovom postojećem pružatelju usluga telematike voznog parka.

Over-The -Air nadogradnje

Zahvaljujući “over the air” tehnologiji, bit ćete u mogućnosti nadopuniti informacijsko-zabavni sustav i povezane usluge s bilo koje lokacije i u bilo kojem trenutku, bez potrebe odlaska u ovlašteni servis. Uvijek primite aktualne novosti!

Sigurnost i podrška u vožnji

Zahvaljujući potpuno električnoj arhitekturi i električnom servo upravljanju, inovacije u zaštitnim značajkama su ključ ponude novog modela Ducato, pružajući sigurnije radno mjesto i vožnju bez stresa uz funkciju pomoći suvozača. Razina 2 autonomne vožnje podiže model Ducato s razine sustava jednog vozača na razinu višestrukog ADAS sustava, koji u različitim scenarijima može preuzeti upravljanje, ubrzavanje i kočenje.

Pomoć u vožnji

Napredna vožnja

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT (sa STOP i GO)

Kada je uključen u paket suvozača, prilagodljivi tempomat je unaprjeđen sa Stop & Go funkcijom, što omogućuje potpuno zaustavljanje vozila kada se zaustavi vozilo ispred i ponovno pokretanje vozila kada se promet ponovo pokrene. Dostupno samo u sklopu paketa suvozača.

CENTRIRANJE U VOZNOJ TRACI

Novi Ducato detektira oznake vozne trake i rubove ceste i, po potrebi, autonomno upravlja kako bi se sadržao u sredini vozne trake.
Dostupno samo u paketu suvozača.

POMOĆ U PROMETNOJ GUŽVI

Novi Ducato može autonomno postaviti vozilo ispred kao cilj za provođenje centriranje vozila u slučaju gustog prometa na svim cestama i nadzirati vozila koja se kreću paralelno, prilagođavajući poprečnu trajektoriju i izbjegavajući potencijalne sudare. Ako ovaj sustav automatski do kraja zaustavi Ducato, automatski se vraća na postavljenu brzinu čim se promet ispred pokrene. Dostupno samo u paketu suvozača.

AEB KONTROLA

AUTONOMNO KOČENJE U NUŽDI (+ DETEKCIJA PJEŠAKA I BICIKLISTA) AEB – kontrola povećava funkcionalnosti i detektira pješake i bicikle kao i druga vozila. Novi Ducato će upozoriti vozača ili aktivirati autonomno kočenje u nuždi.”

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Postavlja i automatski podešava brzinu kako bi se održavala sigurna udaljenost do vozila ispred, pri brzinama između 30 km/h i maksimalne brzine vozila.
Ukoliko je vozilo opremljeno s funkcijom prepoznavanja prometnih znakova, prilagodljivi tempomat postaje inteligentni prilagodljivi tempomat te vozaču sugerira da podesiti brzinu prema detektiranom ograničenju brzine.

KONTROLA VOZNE TRAKE

Funkcija kontrole vozne trake sprečava neželjeni izlazak iz vozne trake pomoću prema naprijed usmjerene kamere ugrađene u vjetrobran te djeluje na sustav upravljanja kako bi spriječio da vozilo prijeđe označene linije vozne trake ili čak rubove ceste. Osjetilno upozorenje u obliku momenta u upravljaču, zajedno s vizualnim i zvučnim upozorenjima na zaslonu ploče s instrumentima, upozorava vozača da ostane unutar granica vozne trake.

INTELIGENTNA KONTROLA BRZINE

Funkcija inteligentne kontrole brzine pomaže u kršenju ograničenja brzine, detektiranjem znakova ograničenja brzine i prema njima postavlja brzinu vožnje.

FUNKCIJA DETEKCIJE PAŽNJE VOZAČA

Sustav nadzire način vožnje i detektira umor vozača. Ukoliko sustav detektira neujednačeni način vožnje, zvučno upozorenje i poruka na zaslonu zahtijevat će obraćanje pozornosti vozača.

DIGITALNO OSVRTNO ZRCALO

Središnje osvrtno zrcalo postaje digitalni 9’’ LCD zaslon visoke rezolucije. Bilo prilikom vožnje ili parkiranja, osigurava neograničen i čist pogled ceste iza vozila zahvaljujući širokokutnoj kameri visoke rezolucije koja je ugrađena u držač trećeg stop svjetla.

POMOĆ KOD BOČNOG VJETRA

Radi pri brzinama preko 65 km/h i intervenira u sustav kočenja kako bi pomogao stabilizirati vozilo u slučaju naleta bočnog vjetra, što sprečava izlazak vozila iz vozne trake. Serijski dio opreme u svim izvedbama ovog modela.

SUSTAV KONTROLE PRIKOLICE

Sustav je u mogućnosti detektirati kada prikolica počinje oscilirati i korigira bilo kakvo opasno vrludanje prikolice, preko kombinacije smanjenja momenta i kočenja kotača, kako bi se zadržala kontrola nad vozilom i prikolicom. Serijski dio opreme u svim izvedbama ovog modela.

KOČENJE NAKON SUDARA

U slučaju nesreće, automatski aktivira kočnice kako bi se spriječio potencijalni sekundarni sudar. Serijski dio opreme u svim izvedbama ovog modela.

SENZORI KIŠE I SUMRAKA

Senzore aktiviraju kiša i sumrak te automatski aktiviraju brisače vjetrobrana ili pali prednja svjetla kada se smanji intenzitet okolnog svjetla.

PROMETNI ZNAKOVI + DUGA SVJETLA

Prepoznavanje prometnih znakova pomaže u izbjegavanju kršenja ograničenja brzine, detektiranjem ograničenja brzine uz cestu, dok sustav upravljanja dugim svjetlima automatski regulira prednja svjetla na osnovi udaljenosti vozila koja dolaze iz suprotnog smjera.

SVJETLA ZA MAGLU

Opcijska svjetla za maglu sada uključuju funkciju paljenja u zavoju kako bi se osigurala veća bočna vidljivost tijekom noćne vožnje te se svjetla za maglu automatski upale kada vozilo uđe u zavoj malom brzinom.

PARKIRANJE

AKTIVNA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Prilikom traženja slobodnog parkirališnog mjesta, novi Ducato će početi skenirati odgovarajuća mjesta. Kada ga pronađe započet će manevar parkiranja i jedino što vozač treba je ubrzavati i kočiti koristeći papučice, dok vozilo autonomno provodi manevar upravljanja i pokazuje kada se treba kretati naprijed ili nazad.

STRAŽNJA KAMERA

Unaprjeđena stražnja parkirna kamera nudi veću rezoluciju na zaslonu audio sustava, te zahvaljujući digitalnom signalu, prikazuje dinamične vodilice koje se kreću u skladu s okretanjem upravljača, što vozaču pomaže da lako završi manevre parkiranja prikazom putanje kretanja vozila.
Kompatibilna s potpuno novim UConnect 5″”, 7″” i 10″” audio sustavima.

360° PARKIRNI SENZORI

360° senzori okružuju novi Ducato – ugrađeni u prednji i stražnji branik, te bočne letvice – upozoravajući vozača zvučnim i vizualnim upozorenjima ako se približi prepreci ili kada prolazi kroz uske prolaze. Učestalost zvučnog upozorenja se povećava kako se vozilo približava prepreci, dok ne postane kontinuirano. Na zaslonu ploče s instrumentima prikazuje se vizualno upozorenje s udaljenostima do prepreke.

STRAŽNJI PARKIRNI SENZORI

Senzori, ugrađeni u stražnji branik, upozoravaju vozača akustičkim i vizualnim upozorenjima kada se vozilo približi preprekama ili prolazi kroz uske prolaze. Učestalost zvučnog upozorenja se povećava kako se vozilo približava prepreci, dok ne postane kontinuirano.

UPOZORENJE ZA PJEŠAKE

Sustav upozorenja pješaka uključuje zvučni signal koji se emitira kada se vozilo kreće u nazad polako kako bi upozorio osobe u blizini da prisutnost vozila.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.