Novi DOBLÒ

Sigurnost I pomoć pri vožnji

17 aktivnih i pasivnih sigurnosnih uređaja

Novi Fiat Professional Doblò ima izvanredan raspon vrhunskih tehnologija koje će vam pomoći da vaš svakodnevni život učinite još sigurnijim.

Pomoć za zadržavanje u prometnoj traci

Zahvaljujući ovom sigurnosnom sustavu, uvijek ćete biti na pravom putu. Kada sustav prepozna rizik od slučajnog prelaska trake, upravljanje se postupno ispravlja kako bi vozilo ostalo u svojoj početnoj traci.

Upozorenje na sudar sprijeda + aktivna sigurnosna kočnica

Nova sigurnosna tehnologija Doblòa upozorava vas ako postoji rizik od sudara s vozilom ispred ili pješakom koji prelazi vašu traku, upozoravajući vas ili čak smanjujući brzinu vašeg vozila.

Upozorenje na pažnju vozača + upozorenje na odmor za kavu

Sustav prati ponašanje vozača putem prednje kamere i pokreta upravljača. Ako sustav otkrije pad pažnje vozača, aktivirat će se zvučni i vizualni signal koji sugerira vozaču da napravi pauzu.

Magični retrovizor

Prikazuje slike snimljene pomoću 2 kamere na 5-inčnom digitalnom unutarnjem retrovizoru, jedna ispod desnog vanjskog retrovizora, a druga iznad stražnjih vrata, pružajući 3 različita pogleda za izvođenje bilo kojeg manevra potpuno sigurno.

Head-up zaslon

Ne skidajte pogled s ceste kako biste imali najvažnije informacije ispred sebe. Head-Up zaslon je instrument ploča koji prati najvažnije informacije o vožnji, omogućujući vam da ne skidate pogled s ceste.

Prepoznavanje prometnih znakova

S ovim inovativnim sustavom, novi sigurnosni sustav Doblòa automatski prepoznaje i čita prometne znakove brzine zahvaljujući multifunkcionalnoj kameri postavljenoj na vrhu vjetrobranskog stakla.

Detekcija mrtvog kuta

Sustav će vas upozoriti ako se drugo vozilo približi mrtvom kutu vašeg vozila.

Grip kontrola + spust na brdu*

Ovaj sustav optimizira vuču odabirom 5 različitih načina vuče putem okretnog prekidača na središnjoj konzoli. *Nije dostupno kod kombija.

Automatsko uključivanje dugih svjetala

Ova funkcija omogućava automatsko prebacivanje između dugih i kratkih svjetala, ovisno o prometu ili kada druga vozila prilaze iz suprotnog smjera.

Kontrola stabilnosti prikolice

Ova dodatna funkcija ESP-a prepoznaje pokrete prikolice i djeluje na sustav kočenja vozila kako bi stabilizirala sva vozila opremljena prikolicom.

Držač na brdu

Ovaj sustav sprječava neželjeno kretanje automobila pri nagibu kada se otpusti papučica kočnice.

Pomoć pri parkiranju

Novi Doblò će prepoznati dostupna parkirna mjesta ovisno o veličini vozila i upravljat će upravljačkim sustavom kako bi vam pomogao s manevrima. Vi ćete samo trebati brinuti o ubrzavanju i kočenju.

Bezključno otvaranje/kretanje

Ključ držite u džepu. Novi Doblò će vas prepoznati čim se približite vozilu.

Stražnja kamera

Novi Fiat Doblò opremljen je stražnjom parkirnom kamerom koja će vam pomoći da s lakoćom izvedete i najsloženije manevre.

Udobnost u automobilu

Svestrana i fleksibilna kabina

Cijeli prostor novog Dobla prilagođen je vašim potrebama. Svestran i modularan, novi Doblò je komercijalno vozilo vrhunske klase koje nudi različite konfiguracije sjedala i prostora, pružajući vam maksimalnu udobnost tijekom vožnje dok prevozite najraznovrsnije terete. Velika pažnja također je posvećena akustičnoj udobnosti, smanjujući prosječnu razinu buke unutar kabine.

Čarobni kargo/teretni prostor

Zahvaljujući svom modularnom sustavu, unutrašnjost novog Fiat Professional Doblòa omogućit će vam prijevoz tereta do 3,44 metra dužine i do 1000 kg nosivosti. Osim toga, imat ćete 3 udobna i modularna prednja sjedala koja možete trasformirati prema svojim svakodnevnim potrebama: stol tijekom ručka ili mobilni ured tijekom radnih sati.

Kabina za putnike

Kabina za putnike omogućuje vam jedinstvenu modularnost između prostora za sjedala i teretnog prostora: ili imate do 5 sjedala na raspolaganju ili možete prilagoditi teretni prostor prema potrebi zahvaljujući kliznoj pregradi s otvorenim dijelovima.

Klizna vrata

Novi Fiat Professional Doblò ima širok raspon kliznih vrata koje možete konfigurirati prema svojim potrebama. Možete ga konfigurirati s do 2 klizna vrata, s otvorima ili bez otvarajućih prozora. Sve to kako bi vam pružio maksimalnu praktičnost i udobnost u vašem svakodnevnom životu.

Infotainment

Head-Up zaslon

Novi Head-Up zaslon omogućit će vam da imate sve ključne informacije o vožnji bez skidanja pogleda s ceste. Na njegovoj digitalnoj prozirnoj ploči moći ćete i voziti sigurno i pratiti glavne informacije kao što su brzina, vaš status navigacije i primati signalna upozorenja (ograničenja brzine, potrošnja goriva).

8 inčni radio

Infotainment sustav ima 8 inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir. Osim toga, predispozicija za Apple CarPlay i Android Auto™ sustave omogućuje vam da ostanete povezani sa svojim pametnim telefonom sigurno i bez ometanja.

8 inčni radio s navigacijskim sustavom

Infotainment sustav ima 8-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir i osim predispozicije za sustave Apple CarPlay i Android Auto™, također je integriran s 3D navigacijom koja će vam prikazati najbliže benzinske postaje, parkirališta, lokalnu vremensku prognozu i druge zanimljivosti.

Apple CarPlay

CarPlay je najbrži i najsigurniji način povezivanja s vašim iPhoneom dok vozite. Sve što vam treba dolazi izravno na zaslon radija. Možete dobivati upute za navigaciju, obavljati telefonske pozive, razmjenjivati poruke i slušati glazbu dok ostaiete usredotočeni na vožnju. CarPlay integrira glasovnog pomoćnika Siri, ali će također raditi s tipkama i prekidačima na upravljaču, touchpadima ili dodirnim zaslonima. Sve aplikacije kompatibilne s CarPlayom dizajnirane su za jednostavan i intuitivan pristup, bez potrebe da mičete pogled s ceste.

Android Auto™

“Lako i sigurno pristupajte svom sadržaju ili koristite Google Maps i Google Play Music dok ste za upravljačem. Android Auto™ će prikazati sve vaše kompatibilne aplikacije na zaslonu radija. Moći ćete intuitivno pristupiti svim funkcijama putem glasovnih naredbi, tipki na upravljaču ili dodirnih zaslona.

Google Play i Android Auto su registrirane robne marke tvrtke Google LLC.”

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.