Svjetska premijera Fiat Professional “Fullback” pick-up kamioneta na Međunarodnom salonu automobila u Dubaiju 2015.

Svjetska premijera Fiat Professional “Fullback” pick-up kamioneta na Međunarodnom salonu automobila u Dubaiju 2015.

Svjetska premijera Fiat Professional “Fullback” pick-up kamioneta na Međunarodnom salonu automobila u Dubaiju 2015.

  • Fullback, novi radni heroj kompanije Fiat Professional, rezultat je razumijevanja stvarnih potreba profesionalnih klijenata – ali je također u mogućnosti zadovoljiti potrebe svakodnevnog života i slobodnog vremena.
  • Robustan i pouzdan, kao što to sugerira njegov naziv pozicija u američkom nogometu ili ragbiju, Fullback je spreman zauzeti svoje mjesto u segmentu srednjih pick-up kamioneta koji se prodaju u EMEA regiji.
  • Prilagođena pojedinim tržištima i uz početak prodaje od svibnja 2016., Fullback ponuda uključuje četiri konfiguracije, tri paketa oprema, tri motora i dva mjenjača.
  • Fullback nadopunjuje već bogatu ponudu marke Fiat Professional i predstavlja još jedan korak naprijed u povijesti ove marke koja još od 1901. predstavlja kompetentnost, pouzdanost i inovacije.

Fullback, novi srednji pick-up kamionet marke Fiat Professional, doživio je svjetski debi na Međunarodnom salonu automobila u Dubaiju 2015. – najvećem automobilskom događanju na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi – i bit će dostupan na cijelom EMEA tržištu od svibnja 2016.

Sa sto godina povijesti i izvrsnom reputacijom u svjetskoj industriji lakih dostavnih vozila, marka Fiat Professional s predstavljanjem modela Fullback čini još jedan veliki skok naprijed s modelom koji nadopunjava trenutnu sveobuhvatnu ponudu proizvoda i usluga koje su krojene prema potrebama profesionalnih klijenata.

Fiat Professional Brand s modelom Fullback prodire u segment srednjih pick-up kamioneta na EMEA tržištu, na kojem je u 2014. prodano 675.000 komada (23% ukupne prodaje u segmentu lakih dostavnih vozila). Ovaj udio je još veći na Bliskom istoku – 58%, te Africi – 52%.

To je, stoga, vrlo strateško predstavljanje i novi Fullback će definitivno igrati vodeću ulogu u svom segmentu, zahvaljujući svojim pobjedničkim značajkama – robusnoj konstrukciji i pouzdanosti. Ovaj beskompromisni radni heroj rezultat je razumijevanja stvarnih potreba profesionalnih klijenata, ali se također zahvaljujući svojoj raznovrsnosti savršeno uklapa u svakodnevni život i slobodno vrijeme.

Ukratko, novi Fullback je spreman suočiti se s bilo kakvim izazovom, što odražava i njegovo ime, nadahnuto ključnom pozicijom u ragbiju i američkom nogometu – full back je zadnji igrač u liniji obrane i također branič u napadu, to jest, igrač koji je sposoban suočiti se s bilo kojom situacijom.

Odlično se noseći s najboljim konkurentima u smislu konfiguracije, dimenzija i motora, ovaj novi Fiat Professional pick-up kamionet uključuje niz izvedbi koje će biti prilagođene specifičnim potrebama svakog pojedinačnog EMEA tržišta.

Konkretno, Fullback ponuda uključuje četiri konfiguracije (Single Cab, Extended Cab, Double Cab i Chassis) i tri paketa opreme.

Sve izvedbe modela Fullback imaju maksimalnu visinu od 1.780 mm i širinu do 1.815 mm s međuosovinskim razmakom od 3.000 mm. Dužina se mijenja ovisno o konfiguraciji – 5.155 mm (Single Cab), 5.275 mm (Extended Cab), 5.285 mm (Double Cab). Također se mijenja dužina teretnog prostora – 2.265 mm (Single Cab), 1.850 mm (Extended Cab) i 1.520 mm (Double Cab). Nosivost, ovisno o konfiguraciji, kreće se do 1.100 kg.

Na Bliskom istoku i u Africi, Fullback pick-up kamionet bit će dostupan s dva motora – 2,5 litrenim dizelskim sa snagom između 81kW (110KS) i 131kW (178KS) i 2,4 litrenim benzinskim motorom koji razvija snagu od 97kW (132KS) i uključuje pet-stupanjski ručni mjenjač. Ponuda motora usklađena je s najboljim konkurentima i ovisno o ponudi na svakom tržištu može se kombinirati s ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem, od kojih svaki ima pet stupnjeva.

U Europi i drugim tržištima izvan Europe, Fullback će biti dostupan s 2,4-litrenim aluminijskim turbo dizelskim motorom u izvedbi s dvije snage – 113kW (150KS) ili 133kW (180KS) – u kombinaciji sa novim šest-stupanjskim ručnim mjenjačem ili pet-stupanjskim automatskim mjenjačem sa sportskim režimom rada.

Fullback pick-up kamionet bit će dostupan u cijelom EMEA regiji sa stražnjim ili pogonom na sve kotače.

Posjetitelji Međunarodnog salona automobila u Dubaiju 2015 neće imati samo priliku biti prvi ljudi na svijetu koji će vidjeti novi Fiat Professional pick up – nego će se također moći diviti Moparised Fullback modelima, opremljenima specijalnim dodacima, koji predstavljaju posebnu Mopar ponudu koja se stalno razvija. Mopar predstavlja referentnu marku kompanije FCA za postprodajne usluge, brigu za korisnike, originalne rezervne dijelove i dodatnu opremu.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.