Novi Fullback Cross: stil nikada nije bio napravljen tako slobodno da može pobjeći

Novi Fullback Cross: stil nikada nije bio napravljen tako slobodno da može pobjeći

  • Jedinstvenost njegovom stilu daju kombinacija robusnosti i svestranosti s izražajnim dizajnerskim značajkama.
  • Tu je naglasak na životu, a ne na radu: najavljuje se izlazak novog modela Fullback Cross, napravljenog za bijeg, idealnog pickup vozila za sve profesionalne izazove i idealnog suputnika za bijeg iz rutine, bez obzira jeste li sami ili s prijateljima. Model Fullback Cross ne sputavaju pravila uobičajenih pickup vozila.
  • Iz gradske vreve na najusamljenije staze i natrag. S vozilom Fullback Cross, svako je putovanje obećanje slobode. Zahvaljujući središnjem diferencijalu Torsen kao i standardnoj i stražnjoj blokadi diferencijala, na kotačima u vozilu Fullback Cross uvijek je izvrsno, uz nenadmašnu udobnost i maksimalnu sigurnost.
  • Najbolja verzija za zaljubljenike u slobodu je Fullback opremljen kabinom kampera kao što je model Tischer Tail 200.
  • Upravo kreće prodaja modela Fullback Cross u obje skupine distributera, marke Fiat i Fiat Professional, u većini europskih zemalja. 

Najavljuje se izlazak modela Fullback Cross, napravljenog za bijeg, novog pickup vozila snažne životne osobnosti, izvanredno svestranog koji može ispuniti potrebe za pokretljivošću i osloboditi osjećaje koje pružaju savršene radne karakteristike tijekom cjelodnevne gužve kao i najbolji način iskorištavanja svakog trenutka dana. Jer s modelom Fullback jednostavno se savladavaju sve prepreke, bez žrtvi, bez stresa i bez potrebe da se stvari rade na pola.
Fullback Cross, snažan i svestran s udobnošću limuzine i izražajnog stola najbolja je verzija talijanskog pickup vozila i nadopunjuje proizvodni program koji je napravljen tako da pristaje najnovijim trendovima na tržištu. Tržište je poraslo za više od 60 postotnih bodova tijekom posljednje četiri godine, a verzije za slobodno vrijeme predstavljaju oko 25 % tog segmenta.

 

Snažan, ali sa stilom

Sportski, agresivan izgled s iznimnim stilskim detaljima koji prenose dinamičnost i snagu kao što su ekskluzivna, aerodinamično oblikovana sportska poluga, prednja rešetka, retrovizori, kvake, okviri kotača i kotači od 17”, sve sa zagasitom crnom završnom obradom. Nove, inovativno oblikovane bočne stepenice završno su obrađene u crnoj boji.

Nepogrešiv izgled savršeno pristaje iznimnoj udobnosti na razini limuzine koju daje bogata standardna oprema: bi-ksenon farovi, LED dnevna svjetla, dvozonski klima uređaj s automatskim upravljanjem, regulator brzine te kožna sjedala i upravljač. Prednja su svjedala grijana s električnim podešavanjem na strani vozača. Udobnost nadopunjuje sustav navigacije sa zaslonom osjetljivim na dodir od 7“, DAB radio, uređaj za reprodukciju CD/MP3, Bluetooth i USB priključak. Na kraju, ali ne manje važno, a da bi se omogućio potpuno siguran bijeg iz svakodnevnice tu je i sedam zračnih jastuka (uključujući i zračni jastuk za koljena vozača) kao dio standardne opreme. Elektronička kontrola stabilnosti, pomoć za održavanje stabilnosti prikolice, upozorenje u slučaju napuštanja prometnog traka (LDW) i pomoć pri kretanja na uzbrdici.

Sigurnost u svakoj avanturi

S pogonskim sustavom koji je najpotpuniji u svojoj kategoriju vozača će odvesti do svakog odredišta: model Fullback Cross ima najmanje četiri različita načina rada kao i blokadu stražnjeg diferencijala.
Jednostavnim dodirom gumba prebacuje se iz načina rada s pogonom na dva kotača, idealnom za uštedu goriva, u način rada s pogonom na četiri kotača sa središnjim diferencijalom Torsen za off-road vožnju. Osim toga, Fullback Cross svom vozaču pruža mogućnost odabira malih brzina i za najzahtjevnije terene, mehaničku blokadu stražnjeg diferencijala.

Bez obzira na veličinu vaših strasti, Fullback Cross spreman je za sve njih s konfiguracijom dvostruke kabine (duljina 5,28 m, širina 1,81 m, visina 1,815 m i međuosovinski razmak 3,00 m). Usprkos svojoj veličini Fullback Cross je predvodnik po pitanju pokretljivosti: promjer kruga okretanja iznosi mu samo 11,8 metara što je najbolje u klasi. A kao dodatna prednost, tu je i stražnja kamera za parkiranje kao dio standardne opreme. Fullback Cross može prevoziti teret do 1,1 tone i vuči 3 100 kg, dovoljno za sve izazove.

Kako bi mogao pružiti dovoljno energije za rad i slobodno vrijeme, Fullback Cross opremljen je snažnim aluminijskim turbo dizelskim motorom od 180 ks (133 kW) s okretnim momentom od 430 Nm pri 2500 o/min s elektronički upravljanim promjenjivim otvaranjem ventila. Sve to optimizira uštedu goriva i emisiju štetnih zagađivača pružajući pri tom optimalan pogon i snagu tijekom rada.
Fullback Cross opremljen je i s dva mjenjača: ručnim sa šest i automatskim s pet brzina, a potonji je s kolom upravljača s lopaticama za dinamičan, uzbudljiv doživljaj u vožnji.

Svestran u radu, prilagodljiv na putovanju

Samo vozilo svestrano kao Fullback Cross može biti najpouzdaniji poslovni suradnik i zabavan pratitelj u svakoj avanturi. Sve njegove značajke i oprema čine ga nevjerojatno jednostavnim za upotrebu s razinom udobnosti koja je jasno oblikovana prema potrebama načina života: maksimalna pokretljivost zahvaljujući najboljem promjeru kruga okretanja u klasi, parkiranje je pojednostavljeno zahvaljujući kameri za vožnju unatrag, a i udobnost je zajamčena kožnim sjedalima i automatskim mjenjačem.
To je uistinu automobili koji može sve što vam padne na pamet zahvaljujući svojoj konstrukciji karoserije na okvir, šasiji koja jamči veliku nosivost, prostranost i izdržljivost i kod najtežih izazova kao što je off-road upotreba pod punim opterećenjem, a tovarni je prostor razrađen do najsitnijih pojedinosti za prijevoz svih vrsta stvari.
Brojne sidrišne točke i sportska poluga napravljene su da bi učvrstile predmete raznih veličina. Štoviše, može biti opremljen i posebno oblikovanim pokrovom da bi se pretvorio u pravi prtljažnik.
Svestranost je neograničena: uz vučnu težinu veću od tri tone i nosivost veću od jedne tone, Fullback može biti opremljen i kabinom kampera kako bi se pretvorio u mali kamper. Proizvodni program primjerice sada uključuje kamper Fullback s kabinom Tischer Trail 200, rješenjem koje pruža gotovo neograničenu slobodu i mobilnost, a potpuno se sigurno jednostavno postavlja i brzo skida. U unutrašnjosti kabine nalazi se udoban dnevni boravak, puno prostora i prostrani krevet te značajke izrađene od materijala i tkanina visoke kvalitete.
Fullback, svojim izgledom eklektičan, prikazuje se na izložbi s posebnom opremom za moto utrke stvorenom u suradnji s tvrtkom Garage Italia Customs koju su primijetili gledatelji na raznim događajima svjetskog motokros prvenstva FIM MXGP 2017na kojem je Tony Cairoli, predstavnik tvrtke Fiat Professional, po deveti put postao prvak svijeta.

Mopar za Fullback Cross

Mopar®, službeni servisni partner FCA, u ponudi ima vrlo koristan vodootporni aluminijski pokrov prtljažnika koji nadopunjuje praktičnost ovog bogato opremljenog, iznimno svestranog vozila, vrhunskog u svemu, od svakodnevnog posla do slobodnog vremena. Izdržljiv je i siguran, idealan za zaštitu tereta od prljavštine i vremenskih uvjeta, dopadljivo je stiliziran te praktičan i jednostavan za upotrebu. Napravljen je od crne, polimerske tkanine presvučene aluminijem, brzo se i jednostavno postavlja i osim toga, opremljen je bravom i ključem kako bi teret bio siguran. Ta oprema proširuje već široku ponudu od preko sto dostupnih dijelova opreme za vozilo Fullback. Postupak širenja ponude nastavit će se sljedeće godine predstavljanjem nove specijalizirane dodatne opreme kao što su vitlo, prednja rešetka ili novi naplatci od 18” koja se može naručiti kada se vozilo konfigurira i postaviti izravno u tvornici proizvodnje.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.