FIAT Professional na Caravan Salonu Düsseldorf 2023: u središtu pozornosti potpuno opremljeni Ducato

FIAT Professional na Caravan Salonu Düsseldorf 2023: u središtu pozornosti potpuno opremljeni Ducato

  • Fiat Professional je bio prisutan na Stellantisovom štandu s potpuno opremljenim vozilom Ducato Van, jednom od najcjenjenijih konfiguracija od strane kupaca.
  • Glavne značajke pokazanog Ducato Van predstavljaju vrhunsku izvedbu u smislu sigurnosti i imaju za cilj zadovoljiti zahtjeve sve većeg broja vlasnika rekreacijskih vozila.
  • U Düsseldorfu je održano 62. izdanje Caravan Salon Dsseldorf u terminu od 28. kolovoza do 3. rujna 2023. godine, najvažnijeg salona rekreacijskih vozila u Europi.

FIAT Professional je sudjelovao na 62. izdanju Caravan Salon u Düsseldorfu, koji je održan od 28. kolovoza do 3. rujna. Njemački salon je referentni događaj u Europi za proizvođače i krajnje kupce rekreacijskih vozila.
Na Stellantisovom štandu FIAT Professional je bio prisutan s potpuno opremljenim vozilom Ducato Van, koji predstavlja jednu od najčešće biranih i najcjenjenijih konfiguracija od strane kupaca. Posjetitelji najvećeg salona rekreacijskih vozila u Europi mogli su izbliza i osobno vidjeti sve tajne modela koji iza sebe ima više od 40 godina uspjeha, a čitatelji specijaliziranog njemačkog časopisa Promobil su ga 15 godina zaredom birali za „Najbolje osnovno vozilo za kampere“  (Best Motorhome Base Vehicle ). Štoviše, prvih šest mjeseci 2023. potvrđuje da Ducato u poslovnoj teškoj 2022., bilježi više nego udvostručenu proizvodnju kako bi bolje zadovoljio intenzivnu potražnju kupaca.

FIAT Professional Ducato ističe se svojom impresivnom tehnologijom i najboljim u klasi naprednim sustavima pomoći vozaču (ADAS), koji su dizajnirani da poboljšaju iskustvo vožnje i parkiranja dok je sigurnost prioritet. Ova tehnologija osigurava najveću sigurnost za obitelji koje odaberu Ducato kao svoje omiljeno vozilo za odmor. Opcijski paket “advance safety” nudi kupcima puno inovativnih pogodnosti, uključujući Adaptive Cruise Control i Intelligent Speed Assist, koji prilagođavaju brzinu vozila kako bi održalo sigurnu udaljenost od vozila ispred i postavljaju brzinu da ostane unutar ograničenja.

Uz to, Sustav detekcije pospanosti vozača (Driver Drowsiness Detection system) dizajniran je za kontinuirano praćenje ponašanja vozača i precizno otkrivanje ranih znakova umora ili pospanosti, dok je Sustav pune kontrole kočenja (Full Brake Control system) sposoban identificirati ne samo vozilo ispred, već i nepredviđene prepreke poput pješaka i biciklista. Kako bi se sigurnost podigla na još veću razinu, sustav Lane Control preuzima aktivnu ulogu u upravljanju putanjom vozila. Kontinuiranim analiziranjem prevladavajućih prometnih uvjeta uz pomoć diskretno postavljene prednje kamere na vjetrobranskom staklu, osigurava da Ducato čvrsto ostane na kursu, nudeći osjećaj sigurnosti vozaču i putnicima.

Kao dodatak ovim inovativnim specifikacijama, središnje ogledalo postaje digitalni 8,9” LCD zaslon visoke razlučivosti koji pruža neometan i jasan pogled na cestu iza tijekom vožnje, zahvaljujući širokokutnoj kameri visoke razlučivosti smještenoj unutar nosača stražnjeg trećeg stop svjetla. Uključivanje tehnologije kao što je Blind Spot Detection i Rear Cross Path koristi radarske senzore za otkrivanje nadolazećih vozila koja nisu vidljiva, jer se nalaze u mrtvom kutu retrovizora ili dolaze sa strane pri vožnji unatrag i pomažu u izbjegavanju nesreća pri manevriranju.
Sve ove vrhunske značajke, na koje su potrošači navikli u svom iskustvu vožnje automobila, neprimjetno se prenose na FIAT Professional Ducato, pružajući sigurno, ugodno, poznato i iznimno funkcionalno putovanje.

Vanjski izgled prikazanog Ducata karakteriziraju nova potpuna LED prednja svjetla s crnom unutrašnjom završnom obradom, koja predstavljaju vrh ponude u pogledu vanjske rasvjete i 30% su svjetlija od halogenih svjetiljki. Unutrašnjost ima potpuni digitalni izgled koji može odmah i jasno pružiti praktične informacije o putovanju i upozorenja, s velikom dozom fleksibilnosti za ispunjavanje zahtjeva vozača u stvarnom svijetu. Povrh svega novi Infotainment sustav s 10” Radio NAV dodirnim HD zaslonom u boji s ugrađenim bežičnim Apple CarPlay/Android Auto za zrcaljenje aplikacija i karata i ugrađenom navigacijom. Kao kompletna ponuda, 10” radio povezan je s novim potpuno digitalnim zaslonom koji kombinira 7” zaslon u boji s digitalnim mjeračima koji nude jasan i prilagođen prikaz informacija uključujući navigaciju i intervenciju sustava za pomoć u vožnji.

Osim toga, Ducato za kamper dostupan je s najnovijom generacijom motora s unutarnjim izgaranjem koji daje snagu do 180 KS, u kombinaciji s ručnim mjenjačem i automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa.

U Düsseldorfu, Fiat Professional je imao štand Stellantisa koji je bio evokativan, temeljen na preciznim i strateškim komunikacijskim smjernicama koje odražavaju pozicioniranje kao “obitelj za obitelji”: obitelj proizvoda proširena je prije dvije godine kao rezultat spajanje između FCA i PSA Grupa, nudeći priliku za proširenje i nadopunjavanje linije.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.