FCA je službeni partner IPC Europskog prvenstva u atletici

FCA je službeni partner IPC Europskog prvenstva u atletici

Ovo partnerstvo, koje uključuje Program autonomnosti, najavljeno je na kraju događanja ”U školi s paraolimpijskim šampionom”, održanog u Torinu, te je dodatno ukazalo na predanost FCA Grupe prijevozu osoba s ograničenim sposobnostima kretanja.

Učenici škola “Giulio” i “Regina Margherita” iz Torina bili su publika Carmen Acunto i Robertu La Barberi, dvoje veterana talijanske nacionalne paraolimpijske vrste, tijekom događanja ”U školi s paraolimpijskim šampionom”. Ova inicijativa krenula je od Grosseta u okviru promocijske kampanje ”Svijet atletike”, kao podrška IPC Europskom prvenstvu u atletici, kojem je službeni partner kompanija FCA. Prvenstvo će se održati na stadionu Zecchini u Grossetu, u regiji Maremma, od 10. do 16. lipnja 2016.

Ova suradnja između kompanije FCA i Europskog prvenstva uključuje Program autonomnosti, inicijativu koju Grupa promovira od 1995. sa ciljem razvoja individualnih i kolektivnih usluga i načina transporta osoba sa smanjenom pokretljivošću. Ova predanost podržava kontinuirani razvoj proizvoda i invalidnim osobama omogućuje vožnju automobila.

Konkretno, u sklopu Programa autonomnosti FCA Grupa će IPC Europskom prvenstvu u atletici osigurati četiri modela Fiat Ducato i četiri modela Fiat Doblò, uključujući jedan s kratkim međuosovinskim razmakom i tri Maxi izvedbe. Cijeli vozni park bit će opremljen opremom vodećih tvrtki za konverziju na tržištu.

Prvi Ducato, kojeg je opremila tvrtka Handytech (Moncalvo, Asti), opremljen je stražnjim liftom i bočnom stepenicom, koji olakšavaju ulazak i izlazak. Ovaj model uključuje četiri sjedala za invalidne osobe i dva mjesta za invalidska kolica. Na raspolaganju će također biti Ducato Safety Bus kojeg je opremila tvrtka Olmedo (Reggio Emilia). Ovo vozilo je u potpunosti sukladno europskim standardima za transport ambulantnih putnika i ne-ambulantnih putnika u kolicima. Opremljeno je izvlačnom stražnjom platformom i bočnom stepenicom te može prevesti do devet putnika. Guidosimplex, tvrtka iz Rima, modificirala je dva dodatna modela Fiat Ducato sa stražnjom platformom, dva sjedala za invalidne osobe i četiri mjesta za invalidska kolica.

Isti partner također je konvertirao Fiat Doblò s kratkim međuosovinskim razmakom, koji je sada opremljen stražnjom platformom. Model Doblò Combi Maxi Raised Roof kojea je konvertirala tvrtka Focaccia (Cervia, Ravenna) uključuje stražnju platformu s jednom rukom i može prevesti pet putnika plus jedna invalidska kolica. Na kraju, dva modela Doblò Combi Maxi Runner 5+1, koje je konvertirala tvrtka Olmedo, imaju stražnju platformu niske visine za olakšavanje pristupa te mogu prevesti jednog putnika u invalidskim kolicima i pet u sjedalima. Ovo rješenje je savršeno kako za privatnu, tako i za profesionalnu uporabu.

Događanje ”U školi s paraolimpijskim šampionom” provedeno je u suradnji s Uredom za fizikalnu edukaciju u Torinu i održano je u predavaonici u Via Valperga Caluso. Mnogi učenici, koji su prisustvovali predavanju, imali su priliku upoznati se sa sportskim i životnim pričama ovo dvoje sportaša iz Piedmonta koji su se prisjetili uzbuđenja i uspjeha iz njihove duge karijere u nacionalnoj vrsti.

Posebno treba spomenuti Roberta La Barberu, paraolimpijskog pobjednika u atletici koji se natječe u gotovo svim disciplinama. Vlasnik je nacionalnih i europskih rekorda u bacanju diska, petoboju, skoku u dalj i utrkama na više udaljenosti: 800 m, 400 m, 200 m, 100 m i 60 m. On je također vlasnik srebrne medalje na svjetskom prvenstvu u skoku u dalj i trenutačni europski prvak u skoku u dalj i petoboju. Fiat Autonomy službeni je sponzor Roberta La Barbere koji je odabran kao glasnogovornik reklamne kampanje ”Atlete”.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.