Ducato je odabran za „najbolji kamper godine” jedanaesti put zaredom

Ducato je odabran za „najbolji kamper godine” jedanaesti put zaredom

  • Čitatelji njemačkog časopisa Promobil odabrali su Ducato za „najbolji kamper 2018. godine”, još jednom nakon što je potvrdio svoju vodeću poziciju u tom segmentu.
  • Nastavlja s apsolutnom dominacijom na europskom tržištu, gdje su 3 od svaka 4 prodana kampera Ducato.
  • A zapravo, 3-milijunti najprodavaniji model tvrtke Fiat Professional bio je upravo Ducato kamper.

 

Ducato nastavlja nizati međunarodne nagrade u žestokoj konkurenciji poznatih imena i osvaja titulu „najboljeg kampera za 2018. godinu” jedanaesti put zaredom. Ovu uglednu nagradu dodjeljuju čitatelji časopisa „Promobil”, specijaliziranog njemačkog časopisa koji je referentna točka u sektoru rekreativnih vozila već dulje od 25 godina. Osim toga, Ducato kamper bio je i 3-milijunto vozilo među najprodavanijim modelima tvrtke Fiat Professional.

Ovaj dvostruki uspjeh potvrđuje koliko kupci imaju povjerenja u model Ducato kao savršeno vozilo za slobodne aktivnosti, čineći ga tako zadivljujućom pričom o talijanskom uspjehu diljem svijeta. Zapravo, to je jedini model vozila posebno stvoren za sektor kampera koji je brzorastuća industrija. Među registriranim kamperima je u 2017. godini zabilježeno povećanje od više od 10 % u odnosu na prethodnu godinu. Te brojke jasno pokazuju raširenost povratka „životu na otvorenom” jer ljudi ponovno žele uspostaviti vezu s prirodom. Kao posljedica toga, na kamper se sve više gleda kao na sredstvo koje omogućuje određeni stil života, a ne samo vozilo koje se upotrebljava na godišnjem odmoru. Na njega se gleda kao sredstvo za ostvarenje slobode koje korisnicima omogućuje da odu tamo gdje žele kada to žele.

Ducato proizvodi se u tvornici Sevel Sud u mjestu Val di Sangro (najveća europska tvornica lakih komercijalnih vozila rangirana kao „srebrna” među najboljim svjetskim tvornicama i koja se prostire na više od 1,200.000 kvadratnih metara) koja posjeduje iskustvo dulje od 36 godina: od 1981. godine do danas uspješne se značajke ovog modela neprekidno usavršavaju i Ducato je sada iskonski postavljač trendova koji se proizvodi u više od 10.000 varijanti i prodaje u više od 80 država diljem svijeta. Globalni model, referentni u svojoj klasi. Osim toga, Ducato kamper dizajniran je i razvijen u suradnji s najboljim proizvođačima kampera u Europi kako bi se ostvarila najbolja integrirana rješenje, kako za samu bazu tako i za unutrašnjost vozila.

Ducato je „predvodnik na putu do slobode”

Radi se o konceptu s jasno definiranim značenjem. „Sloboda” je ono što tvrtka Fiat Professional obećaje kupcima jamčeći dostupnost rješenja za sve probleme s kojima bi se mogli susresti tijekom godišnjeg odmora. „Predvodnik” zato što je trenutačna ponuda usluga marke za kamperski svijet jedinstvena i bez premca na tržištu. Tijekom godina baza kampera Ducato neprekidno se razvijala, kako u aspektu samog proizvoda tako i kroz razvoj usluga posebno oblikovanih za potrebe onih koji kampiraju. Sposobnost slušanja kupaca, koja započinje sa službom korisničke podrške i nastavlja se kroz servisne radionice Fiat Professional, omogućuje učinkovito zadovoljavanje potreba kupaca te planiranje njihovih potreba i želja unaprijed.

Načelo koje se iza toga krije jest pretpostavka da svi koji kupuju kamper ne kupuju ne samo vozilo već i godišnji odmor. Stoga koncept pružanja usluga ne prestaje s pružanjem pomoći za proizvod već uključuje i brigu za kupce na godišnjem odmoru i dostupnost u svakom trenutku. To se posebice odnosi na cjelovitu i posvećenu mrežu duž omiljenih ruta korisnika kampera, poseban centar za korisničku podršku u kojem svaki kamper ima pristup znanju i stručnosti iz svijeta kampera te službu pomoći na cesti spremnu da isporuči brzu uslugu i pomoć u Europi i šire.

24 sata na dan, 7 dana u tjednu, korisnici kampera mogu nazvati centar za korisničku podršku i razgovarati, na svom materinjem jeziku, s jednim od dvadeset „ambasadora marke Fiat Camper”. Misija ambasadora jest rješavanje problema kupaca u što kraćem roku, povezivanjem i koordinacijom s uključenim odjelima tvrtke, te neprekidno održavanje dijaloga s kupcem utemeljenog na razumijevanju i stručnosti.  Kako bi se to osiguralo, članovi tima neprekidno se kroz godine obučavaju i prate aktualne promjene te prisustvuju svim većim europskim sajmovima iz sektora kako bi stekli znanja iz prve ruke o svijetu kamper kombi vozila i njihovim korisnicima.

Osim toga, služba korisničke podrške sve se više integrira u usluge pomoći na cesti i servisne radionice: svi vlasnici kampera mogu računati na dostupnost mobilne servisne radionice u ne manje od 44 različitih država te na non-stop telefonsku podršku koja s njima kontaktira kako bi ih informirala o zahvatima popravka i potrebnom vremenu, uz istodobno pružanje aktivne podrške servisnoj radionici kako bi se olakšala dijagnostika i osigurala isporuka rezervnih dijelova u najkraćem mogućem roku.

Organizacija isto tako pruža cijelu lepezu usluga, svih krojenih prema potrebama korisnika kampera, od neprocjenjivih produljenih međunarodnih jamstava „Maximum Care Camper” koji pokrivaju sve mehaničke i električne sastavne dijelove Ducato uz razne opcije trajanja i kilometraže, pa sve do inovativne aplikacije „Fiat Ducato Camper Mobile” koja pruža i turističke informacije i koju je dosada preuzelo više od 110.000 vlasnika kampera. Danas, svi koji putuju s Ducato kamperom znaju da se mogu pouzdati u više od 6.500 uslužnih centara Fiat Professional, opremljenih za održavanje i popravak Ducato kampere, a među njima je više od 1.800 onih koji su ujedno i posebne točke asistencije Fiat Camper.

Tvrtka Fiat Professional pruža podršku onima koji putuju kamperima već godinama: to je potvrđeno prisustvovanjem na više od 10 europskih sajmova svake godine, posebnim web-mjestom https://www.fiatcamper.com/it/home koje broji u prosjeku 74.000 posjeta mjesečno, Facebook stranicom „Fiat Ducato Camper” s više od 56.000 pratitelja i aplikacijom „Fiat Camper Mobile” s više od 110.000 preuzimanja. Osim toga, tvrtka ulaže vrijeme i resurse u neprekidno poboljšavanje proizvoda i usluga zajedno s markom Mopar – markom za upravljanje uslugama, korisničkom podrškom originalnim rezervnim dijelovima i dodatnom opremom za marke grupacije FCA.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.