Ducato dobio nagradu „Najbolja osnova za kuće na kotačima 2019. godine” dvanaesti put za redom

Ducato dobio nagradu „Najbolja osnova za kuće na kotačima 2019. godine” dvanaesti put za redom

  • Čitatelji specijaliziranog njemačkog časopisa Promobil nagradili su Fiat Professional Ducato titulom „Najbolja osnova za kuće na kotačima 2019. godine”, još jednom ističući njegovo vodstvo u ovom sektoru.­­­
  • On dominira tržištem Europe, tri od četiri kuće na kotačima izvedene su na osnovi modela Ducato.
  • Ducato se kontinuirano proizvodi u tvornici Sevel od 1981. i u zadnjih deset godina odabralo ga je preko 500.000 obitelji iz Europe kao osnovu za svoje kuće na kotačima.

 

Dugi niz međunarodnih nagrada nastavlja se bez prekida za model Ducato, heroja marke Fiat Professional. Dvanaesti put za redom, dobio je nagradu „Najbolja osnova za kuće na kotačima 2019. godine”, pobijedivši mnoge priznate konkurente. Ovu prestižnu nagradu dodjeljuju čitatelji časopisa „Promobil”, specijaliziranog njemačkog časopisa koji preko 25 godina predstavlja ključnu referencu za trendove u sektoru mobilnih domova.
Ova najnovija nagrada potvrđuje povjerenje koje su klijenti dali modelu Ducato, kao idealnoj osnovi za aktivnosti slobodnog vremena, potvrđujući ovu izvanrednu talijansku priču o uspjehu na cestama cijelog svijeta. Nije slučajno da se radi o jedinoj osnovi vozila koja je izričito napravljena da postane kuća na kotačima u ovom stalno rastućem sektoru. Također, i u 2018. godini broj novih registracija je porastao za 10% u usporedbi s prethodnom godinom, kao dodatni dokaz da kuće na kotačima više nego ikada omogućuju provođenje jedinstvenog stila života, kako bi korisnici uživali u slobodi kretanja kamo god i kada god krenuli, te da se ne radi samo o vozilima za odmor.
Ducato se proizvodi u tvornici Sevel u mjestu Val di Sangro u Italiji, najvećoj tvornici u Europi za proizvodnju lakih dostavnih vozila. Tvornica Sevel nagrađena je srebrnom medaljom World Class Manufacturing za kvalitetu proizvodnje i pokriva površinu od 1.200.000 kvadratnih metara. U 2018. godini, preko 297.000 vozila sišlo je s proizvodnih traka tvornice Sevel, čime je četvrtu godinu za redom srušen vlastiti rekord proizvodnje, s povećanjem od 46% u zadnjih šest godina. Ovaj uspjeh proizlazi iz 37 godina iskustva. Od 1981. godine pobjedničke značajke su postepeno usavršavane kako bi model Ducato postao autentični trendseter koji se proizvodi u preko 13.000 izvedbi i prodaje u preko 80 država u svijetu. Ukratko, radi se o globalnom modelu koji u svojoj kategoriji postavlja standarde. Nadalje, Fiat Professional Ducato osnova za kuće na kotačima projektirana je u suradnji s vodećim europskim proizvođačima kuća na kotačima kako bi ponudila najbolja rješenja integrirane osnove i životnog okruženja.

 

Trideset sedam godina uspjeha

Prije trideset sedam godina, model Ducato je napravio revoluciju u segmentu lakih dostavnih vozila i revolucija još traje. Aktualna, šesta generacija ima najveću nosivost u sektoru. Izuzetno uravnotežena šasija i specifični ovjesi za kamper izvedbe osigurava sigurnost i dinamično ponašanje u svim uvjetima. Veliki broj sustava aktivne i pasivne sigurnosti osiguravaju bezbrižnost za upravljačem, čak iako se u kabini nalazi vaša obitelj, bez smanjenja udobnosti.
Danas, tri od četiri kuće na kotačima, prodane u Europi baziraju se na modelu Ducato i u zadnjih deset godina 500.000 obitelji odabralo je Ducato za svoja rekreacijska vozila. Ova vodeća pozicija odražava mogućnosti ovog Fiat Professional bestselera u evoluciji kuća na kotačima, te predviđanju potreba korisnika od samog početka. Nije iznenađenje da je prva Ducato osnova za kuće na kotačima s tehnološkog stajališta predstavljala veliki korak naprijed, radi prilagodbe specifičnim potrebama rekreacijskih vozila. Prva izvedba imala je pogon na prednje kotače s poprečno ugrađenim motorom kako bi se dobio što veći korisni prostor iza kabine. Od generacije do generacije, svaki Ducato je uveo inovacije s ciljem poboljšanja rekreacijskih vozila u smislu mogućnosti pretvaranja za proizvođače nadogradnji i u smislu iskoristivosti za korisnike kampera. Nije slučajnost da je Ducato osnova za kuće na kotačima stalno razvijana u suradnji s najvažnijim proizvođačima nadogradnji za kuće na kotačima, te je tijekom vremena ponudila specijalnu, nižu i lakšu šasiju, širi trag kotača, odrezanu i konsolidiranu kabinu, kvadratični oblik koji je omogućio njegovo iskorištavanje na više načina, te općenito, izvrsne proporcije volumena i jako povoljnog odnosa između mehaničkih dimenzija i iskoristivog prostora. Ducato je uvijek nudio modularnost, vozne značajke i raznovrsnost, značajke koje su u kratko vrijeme kumovale njegovom uspjehu zajedno sa stalnim inovacijama i pametnim rješenjima s ciljem poboljšanja kvalitete života unutar vozila, kao što su na primjer zakretna sjedala vozača i suvozača.

 

Ducato je „Predvodnik slobode”

Sloboda je obećanje klijentima marke Fiat Professional da će uvijek postojati rješenje za bilo kakav problem koji se može pojaviti tijekom njihovog odmora. Ducato je također lider jer ova marka nudi jedinstveni, nedostignuti niz specijalnih usluga za svijet kuća na kotačima. Ducato kuće na kotačima stalno se razvijaju u smislu proizvoda i odgovarajućih usluga u svijetu odmora s kućom na kotačima. Mogućnost slušanja klijenata, što započinje u službi za korisnike i nastavlja se u Fiat Professional radionicama, ne samo da omogućuje učinkovit odgovor na trenutačne potrebe, već omogućuje i njihovo predviđanje.
Osnovna pretpostavka je da kupnja kuće na kotačima znači kupovinu odmora, a ne samo vozila. Stoga se koncept usluga širi od pružanja pomoći oko proizvoda do brige za korisnike na odmoru, tako da stalno budu u kontaktu. Konkretno, radi se o iscrpnoj, odgovarajućoj mreži, raspršenoj uzduž ruta koje često prolaze korisnici kuća na kotačima, stručnom i iscrpnom znanju službe za korisnike za sve vlasnike kuća na kotačima i pomoći na cesti koja je spremna priteći u pomoć diljem Europe i šire.
Dvadeset četiri sata na dan, sedam dana u tjednu, korisnici kuće na kotačima mogu pozvati odgovarajuću službu za korisnike i na vlastitom jeziku razgovarati s jednim od dvadeset Fiat Camper Brand ambasadora. Misija ambasadora je što je brže moguće riješiti probleme klijenata tako da se s njima povežu i koordinirati sve uključene strane kako bi se osigurao konstantan dijalog uz odgovarajuće razumijevanje i stručnost. Stoga se odgovarajući članovi tima stalno obučavaju i nadopunjuju. Posjećuju glavne europske sajmove specifične za ovaj sektor kako bi bili u tijeku s trendovima i pratili svijet kuća na kotačima.
Služba za korisnike je sve više integrirana s pomoći na cesti i u radionicama: svi korisnici kuća na kotačima mogu se osloniti na nju u 44 različite države, 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Telefonska podrška korisnicima pruža informacije o vremenu i metodama popravka te pruža aktivnu podršku radionicama kako bi se olakšalo uklanjanje problema i osigurala brza isporuka rezervnih dijelova.
Ova kompletna ponuda usluga, koje su kreirane sukladno potrebama korisnika kuća na kotačima, također uključuje nezamjenjivo „Maximum Care Camper” međunarodno jamstvo, kojim se pokrivaju sve mehaničke i električne komponente modela Ducato, uz različito vrijeme trajanja. Korisnici Ducato kuća na kotačima mogu se osloniti na preko 6.500 Fiat Professional radionica, koje su opremljene za održavanje i popravak kampera na bazi modela Ducato, uključujući preko 1.800 specijaliziranih Fiat Camper Assistance centara.
Tijekom mnogo godina, marka Fiat Professional prati i pruža vrijednu pomoć korisnicima kuća na kotačima, što je potvrđeno sudjelovanjem na preko deset specijaliziranih moto izložbi u Europi svake godine, odgovarajućom web stranicom www.fiatcamper.com  koja u prosjeku mjesečno broji preko 86.000 posjeta, „Fiat Ducato Camper” Facebook stranicom koju prati preko 60.000 zaljubljenika, a od ove godine i potpuno novom FiatPro4RV Instagram stranicom. Nadalje, Fiat Professional ulaže vrijeme i resurse kako bi kontinuirano poboljšavao odgovarajuće proizvode i usluge nastale u suradnji s proizvođačem Mopar, referentnom  markom za usluge, brigu za korisnike, originalne rezervne dijelove i dodatnu opremu FCA marki.

 

Novi identitet

Ducato Fiat Professional je „Predvodnik slobode” jer izvrsnost proizvoda i usluga jamči maksimalnu fleksibilnost i slobodu za korisnike. Ova pozicija je učvršćena kroz aktivnosti i akcije koje su jednake kroz sve kontakte s klijentima, preko deset međunarodnih izložbi na kojima ova marka sudjeluje svake godine, te oglašavanjem putem glavnih medija u deset različitih država u cijeloj Europi.
Ova godina označava dodatni korak u tom smjeru, s kreiranjem dodatnog identiteta „Fiat Professional For Recreational Vehicles” unutar marke Fiat Professional, što je najavljeno na specijaliziranim moto izložbama, počevši od one u Düsseldorfu u kolovozu, čime bi se ojačalo vodstvo i specijalizacija u ovoj kategoriji.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.